21.04.2022

Платежен ПОС терминал

В последните години удобството за плащане с карта става все по – желано. Плащането на POS терминал вече може да стане през смартфон и смарт часовник. И всички тези екстри са единствено с цел удобство на клиента.

Удобство на клиента – това е в основата. Терминалите за безкасово плащане са предпочитани, дори можем да  кажем  задължителни в касовата зона на търговския обект. Удобството за клиента да ползва POS терминал за безкасово плащане е предимство и необходимост и за търговеца.

Удобство за търговеца – Съвременните терминали позволяват връзка с други устройства като POS системи и касови апарати посредством кабел, Bluetooth или друга налична комуникация. Чрез нея те могат да получават данни за сумата на желаната транзакция. По този начин касиера не въвежда повторно сумата на платежния терминал.

Някои модели като например BluePad-50 дори не разполагат със собствен принтиращ механизъм. Те използват този на фискалното устройство. Характерно за модела е, че задължително трябва да се свърже с касов апарат или POS система, за да функционира. Разбира се, свързването на платежните терминали с апарати и други търговски решения не винаги е възможно. Трябва да отбележим, че търговеца обикновено вече разполага с регистрирано фискално устройство в касовата зона, което да не позволява да се свърже с платежен терминал. В този случай подходящ модел е BluePad-5000, който може да функционира напълно самостоятелно.  Моделът позволява работа през WiFi мрежата в обекта (ако има такава) или чрез GPRS данни през SIM карта.

Отчетност – Това е фактор, който много често се пренебрегва при избор на POS терминал. Възможностите за отчет на плащанията(транзакции) се определят от платформата на финансовата институция, която предоставя услугата. Съвременните WEB базирани платформи позволяват на търговеца да следи всяка една транзакция, направена през терминала и да прави справки за изминали периоди.

Заключение – Наличието на платежен ПОС терминал за картово разплащане е важно предимство за вашия бизнес и удобство, което клиентите предпочитат. Интересът към платежните терминали за безкасово плащане става все по-голям.

 

Полезно

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.
Cart
Call Now Button