23.01.2016

Месечен и годишен отчет

Месечен и годишен отчет от фискални устройства е този отчет, който разпечатва реализирания оборот за даден период от време. Те се наричат още отчети от фискална памет, тъй като на практика прочитат информация от нея. В тях се съдържа информация за датите и номерата на дневните финансови отчети, както и общия оборот за периода. Месечен и годишен отчет може да се генерира в два варианта – съкратен и подробен. Всеки собственик на касов апарат, фискален принтер или фискална система е длъжен да разпечатва съкратен месечен и годишен отчет. Крайният срок за пускане на отчетите, определен в Наредба Н-18, е до 7-мо число на следващия месец. Отчетът се прикачва към страницата с последната дата на месеца от касовата книга.

Обръщаме внимание на всички търговци, че дори да нямат маркиран оборот в своите касови апарати за изминалия период, са длъжни да пускат нулеви месечни и годишни отчети.

Полезно

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.
Cart
Call Now Button