10.08.2015

Ведомствените бензиностанции отново с връзка с НАП


След като в края на 2012г. бе решено и после отменено ведомствените бензиностанции да имат нивомерни системи и осъществяват връзка с Националната агенция за приходите, повечето компании разполагащи с такива обекти побързаха да покрият изискванията.
Сега обаче последните промени в Закона за ДДС и Наредба Н-18 от 2006 за регистрация и отчитане на продажбите в търговски обекти чрез Фискални устройства са категорични. Лицата, който разполагат с резервоари за гориво и извършват зареждания за собствени нужди, трябва да монтират средства за измерване на нивото в тях и да предават количествата онлайн към НАП. Изискването е към всички стационарни подземни и надземни резервоари, като изключение правят тези с вместимост до 1000 литра и собствениците им не реализират зареждания от тяс над 2000 литра годишно.
За подвижните резервоари е предвидено да не се монтират нивомери, но те ще трябва да се снабдят с Електронна система с фискална памет ( ЕСФП ), която да предава към НАП реализираните зареждания.
Изискванията трябва да бъдат покрити до 31.08.2015г.

Новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.
Cart
Call Now Button