30.09.2016

Бензиновите колонки с нови системи от 2017г.


С приближаване на крайния срок съгласно Наредба № 16 от 12 август 1999 г. за ограничаване емисиите на летливи органични съединения при съхранение, товарене или разтоварване и превоз на бензини, а именно 31.12.2016г., все повече нови бензинови колонки се забелязват в бензиностанциите. Старите колонки, който не покриват изискванията най-често се демонтират и на тяхно място се монтират нови такива. Това най-вече се дължи на нерентабилността за тяхното оборудване със системи за отвеждане на бензиновите пари.
От РИОСВ напомнят, че за тези които не покрият изискванията в срок, Закона предвижда парични санкции и дори спиране на бензиноколонките доката не се доработят или подменят с нови.
Не трябва да се омаловажава факта, че след като се приведат в законните норми бензиноколонките и съответните тръбопроводи, системите трябва да бъдат проверени и заверени метрологично, с собствениците да водят специализиран дневник.

Новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.
Cart
Call Now Button